Udvikling af Masterbike spinningcykel

Fra skitse til færdigt produkt

Vindby (nu EnergiLeg) står bag den skinnende spinningcykel i rustfrit stål med fokus på enkelthed og funktionalitet.

Cyklen er baseret på ønsket om at skabe en cykel, der kan klare sig på en uforlignelig måde i et ekstremt aggresivt miljø – som eksempelvis et spinnglokale. Derfor er cyklens sideskjold monteret indvendigt, så der ikke kommer sved eller salt ind i de mekaniske dele – noget der adskiller EnergiLegs spinningcykel fra andre. Sved og salt giver nemlig risiko for udvikling af  rustangreb.  

Cyklens monteringshøjde er lav, hvilket giver den enkelte bruger mulighed for individuel tilpasning af sadlens højde, når de skal bruge cyklen.

Det enkle design

Det var EnergiLegs mål at gøre designet af cyklen så enkelt som muligt – af designmæssige årsager – men også af hensyn til produktionen af cyklen:

Konstruktionstegningerne og dokumentationerne skulle være udførlige, enkle og nøjagtige, da cyklen skulle produceres i Kina. For at kunne bevare kvaliteten i produktionsfasen, var det meget vigtigt at designe en cykel som skulle være enkel, og samtidig være et bæredygtigt produkt, som kun kræver få materialer og ressourcer i fremstillingen

Udviklingsdirektør i EnergiLeg Ole Jönsson

Mere om produktet

Denne cykel er ikke som alle andre cykler. Den gør det muligt at eksperimentere med både lyd, lys, batteri og andre teknologier, som pædagogiske redskab i undervisningen i  naturfag på skoler.