Tinderhøj Skole får vindmølle til undervisningsbrug

Tinderhøj Skole er lidt anderledes end de fleste andre folkeskoler; her er bæredygtighed i højsædet. Som den første skole i Rødovre Kommune er Tinderhøj Skole blevet Grønt Flag certificeret.

Det betyder, at skolen har et særligt fokus på bæredygtighed i undervisningen og dermed bæredygtig dannelse af eleverne. Der er altså særlige grønne forløb på skoleskemaet for eleverne. Skolen har også etableret et særligt Grønt Råd, hvor blandt andre elever, lærere og ledelse er sammen om at definere skolens grønne initiativer.

Grønt Flag – Grøn Skole konceptet betyder også, at Tinderhøj Skole hvert år arbejder for at mindske det globale fodaftryk eksempelvis ved at nedsætte institutionens CO2-forbrug.

En af de løsninger, som skolen har valgt er en trebladet vindmølle, som vejer over græsplænen. Møllen symboliserer skolens grønne profil og indgår desuden i den naturvidenskabelige undervisning af eleverne. 

Her bidrager den til at gøre fænomener og abstrakte størrelser som strøm og strømforsyning mere håndgribelige i den praktiske undervisning. 

Mere om produktet

Vindmøllen er en oplagt mulighed for skoler, da den kan bruges i undervisningen som et pædagogisk redskab. Du kan udforske de tekniske forudsætninger i møllen, og benytte data og målinger.