Naturfaglig formidling på QUARK Naturcenter

Hvidovre Kommunes folkeskoleelever og andre interesserede kan besøge Quark Naturcenter for at komme helt tæt på naturfaglige fænomener – denne oplevelse bidrager flere EnergiLeg-løsninger til.

Skoletilbud er en af kerneopgaverne på naturcenteret QUARK i Hvidovre Kommune. På QUARK understøtter man nemlig den naturfaglige undervisning, der allerede sker på skolerne – forskellen er blot, at børnene lærer om fænomenerne – eksempelvis energi – ved selv at prøve kræfter med dem, se, mærke og føle.

En del af den naturfaglige formidling

Energileg har siden 2016 skabt flere læringskoncepter i samarbejde med QUARK, og således bidraget til QUARKs fornemme kerneopgave. Siden dengang er flere produkter og løsninger kommet til. De er ligeledes blevet en del af matriklen og den daglige formidling og hands on undervisningen, som sker på stedet.

På QUARK kan de besøgende blandt andet prøve kræfter med et EnergiHåndtag med lyspult samt et EnergiHjul. Disse løsninger er med til at demonstrere, hvad energi er for en størrelse. Det sker gennem spændende forsøg, som kræver, at både hjerneceller og muskelstyrke kommer på arbejde hos både børn og andre besøgende.

Energihuset

QUARK har i 2020 udvidet med endnu en EnergiLeg-løsning – endda et helt nyt et af slagsen – et såkaldt EnergiHus. Huset illustrerer, hvor meget meget energi der skal til for at forsyne en husstand med strøm. Se videoen, hvor projektleder Benjamin Götke viser princippet bag EnergiHuset:

Mere om produkterne

Det er den perfekte tilføjelse til institutioner, som ønsker at skabe fokus på bevægelse, bæredygtig energi og teknologi. Lad børn træne motoriske færdigheder, skab bevægelsesenergi og omdan den til lyd eller lys.

Sæt et helt nyt perspektiv på energiforbrug og læringen om selvforsynende energi. EnergiHåndtaget er et oplagt værktøj til at kombinere bevægelse og læring. Ideel til børn og unge fra 6 år.