Flynderupgård Museet forbinder inde- og udeoplevelser med InfoTavlen

På overfladen ligner Flynderupgård Museet i Espergærde en imponerende herregård, men bag de gamle mure kan museets gæsterne finde udstillingerne om landet og kulturlandskabet – og udstillinger, som har taget en ny formidlingsmetode i brug med InfoTavlen:

For os understøtter InfoTavlen et formidlingsformat, der kan to ting: Det første er, at den engagerer vores gæster, fordi den kræver en aktiv handling fra dem for at blive aktiveret. Det andet er, at den peger ud i Nationalpark Kongernes Nordsjælland - ud i virkeligheden - til en verden af steder, der bedre end noget andet kommunikerer historie, viden og eventyr.

Thomas Nielsen, Publikum og oplevelse, Museerne Helsingør

Det er her – i en af de smukke udstillingshaller – InfoTavlen hænger. Den viser et kort over Magtens Landskab – en del af Nationalpark Kongernes Nordsjælland. På den måde fungerer InfoTavlen, som direkte bindeled mellem udstillingerne på museet og de kulturelle og historiske oplevelser, som du kan udforske udenfor i Magtens Landskab.

selvforsynende med energi

InfoTavlen er drevet af vedvarende energi – her kropsvarme – ligesom alle EnergiLegs øvrige løsninger, hvilket også gør den nem at installer

Den har ingen ledninger og kan flyttes ud, der hvor vores kunder er - i det offentlige rum. Og så bruger den ikke strøm, hvilket er i overensstemmelse med vores bæredygtighedsprincip.

- Thomas Nielsen

Dog skiller InfoTavlen sig alligevel lidt ud fra de andre EnergiLeg-redskaber, fordi det er kropsvarme, som skaber strømmen. Det vil sige, at børn og voksne ved hjælp af deres varme hænder, kan skabe lys på tavlen, og se hvor de kan finde historiske og kulturelle oplevelser i det nordsjællandske. 

på tværs af inde- og udeoplevelser

På Flynderupgård Museet bruger de altså den interaktive InfoTavle til at engagere gæsterne og pege ud i landskabet. En forbindelse, som museet har fuldendt ved at lave en miniatureudgave af kortet, som gæsterne kan tage med sig samt småt kort, der beskriver de enkelte oplevelser. 

Hvad skal infotavlen vise?

En af de mest effektive måder at fange menneskers opmærksomhed på, er ved at præsentere dem for et visuelt virkemiddel. InfoTavlen krydrer den visuelle oplevelse ved at involvere brugeren gennem interaktiv energiproduktion med varmen fra hænderne. Det er kun fantasien, der sætter grænserne for, hvad den skal vise – og vi glæder os til at skabe flere interaktive formidlingsprojekter rundt om i landet. 

Mere om produktet

En af de mest effektive måder at fange folks opmærksomhed på, er ved at præsentere dem for et visuelt virkemiddel. Lad familien samles om InfoTavlen, og udforske området! Ideel til formidling.