Legende og lærende formidlingsmedie ved pingvinerne i Københavns ZOO

Københavns ZOO ønsker at øge interessen og forståelsen for naturen og dens mangfoldighed til både store og små, turister og nationale gæster gennem vedkommende og aktiverende formidling samt underholdende opdagelser. En StoryTeller bidrager til denne formidling ved pingvinanlægget, hvor de karakteristiske humboldtpingviner har hjemme. 

Det er forventningen, at StoryTeller gør informationen tilgængelig for alle på en anderledes måde, så vi rammer flere gæster og at den vil være et godt supplement til de andre installationer, klassiske skilte og udstillinger i haven

Louise Nordbjerg, Formidlings- og undervisningschef i Københavns ZOO.

Designet på ZOOs StoryTeller er desuden nøje tilpasset i forhold til havens visuelle identitet 

OPLEVELSER FOR ALLE

StoryTeller er en interaktiv, selvforsynende løsning, som gør det muligt at formidle på tværs af både aldersgruppe og sprog. På den måde er den læring og viden, som bliver formidlet tilgængelig for alle havens gæster. 

StoryTeller er et formidlingsredskab, som kan være både er legende og lærende. Den taler i høj grad ind i tanken om at gæsterne skal have mulighed for at gå på opdagelse - man opdager noget nyt om pingvinerne, når man drejer på håndtaget

Louise Nordbjerg

StoryTeller er selvforsynende med energi. Det er gæsterne, der selv skaber strømmen til at høre speaken, når de drejer på håndsvinget. Det betyder, at StoryTeller ikke er afhængig af kabler eller ledninger og kan placeres nærmest hvor som helst. 

Direktør i EnergiLeg Sofie Halkjær præsenterer ZOOs StoryTeller i videoen nedenfor.