Formidling af Jernkystens historie

Rehabiliteringsprojekt i parkarealerne ved MarselisborgCentret i Aarhus.

EnergiLeg udvikler træningsredskaber på rekord tid til rehabilitering som en del af et uderumsprojekt på MarselisborgCentret for rehabilitering, forskning og udvikling i Aarhus “Det er rigtig godt at projektet kigger på muligheder i rehabilitering i udemiljøet, og vi er naturligvis glade for at de har fokus på selvforsyning og klimavenlige løsninger – til glæde for os alle,” forklarer Ole Jönsson, der er udviklingsdirektør og stifter af EnergiLeg.

SPARKX

Tankerne om grøn energi og genoptræning er allerede på vej fra tegnebræt til virkelighed. EnergiLeg har leveret de første produkter til rehabilitering i forbindelse med opførelsen af en park som forener: Sundhed, park, aktiviteter, rehabilitering og klimatilpasning – deraf navnet SPARKX (SPARK eXperiment). Parken indrettes så den imødekommer initiativerne om rehabilitering fra MarselisborgCentret, men meningen er også, at den kan benyttes af alle på tværs af alder og funktionsniveau. Parkens stier skal således inspirere til både bevægelse og oplevelser i naturen på tværs af aldersgrupper. ”Projektet er et innovativt eksempel på, hvordan man gennem klimatilpasning kan skabe både dobbelt
og triple værdi. Ikke alene bliver området klimatilpasset, projektet medvirker også til at skabe nye rehabiliteringsformer og møder på tværs af grupper – og så bliver det bare et fantastisk smukt og
indbydende åndehul i Aarhus” – projektleder Gustav Z. Brande, Realdania, Realdania.dk. ”Vi er meget stolte over at kunne være med til at bidrage til SPARKX-projektet og vi håber, at dette projekt vil inspirere andre til at skabe lignende projekter – vi er i hvert fald klar” – Ole Jönsson.